2015. júl 16.

Rajtaütés a határon

írta: Liberlander
Rajtaütés a határon

Vadásztak Mr. Liberlandre

liber-ulrik20.jpgA Batinát Bezdánnal összekötő híd horvát oldalán, szabályos határátlépés közben a rendőrség ismét lecsapott Ulrik Grøssel Haagensenre (Dánia), aki csak nemrég szabadult az eszéki börtönből. A vád: illegális határátlépés segítése.

A Sziga területéhez közeli horvát településekre indult ismertető kiadványokat osztogatni egy pár "telepes" a Liberland alaptáborból ma (július 16.) délelőtt, amikor a batinai Duna-hídon lévő határátkelő horvát oldalán vizsgálathoz félreterelték őket. Rövid várakoztatás után rendőrök és civilruhás nyomozók kiszállították, majd útlevelét is elvették a csapat tagjaként utazó Ulriknak, akit egyébként a határon csak Mr. Liberlandként szoktak hívni a hatóság emberei.

liber-ulrik-szabad1.jpgA rendőrök annyit árultak el, hogy illegális határátkelés segítésével vádolják, szerintük Ulrik segítette Cromot és társait abban, hogy csónakokkal Sziga területére lépjenek. Iratait azért vették el, hogy ne mehessen el Horvátországból. Ulrik tárgyalása holnap reggel 8 órakor lesz és már dán fordítót is találtak az eljárás mielőbbi lebonyolításához.

Az alaptábor lakói szerint Ulrik ártatlan az ellene felhozott vádban, mert Crom és társai úgy eveztek a szigetre, nem igényeltek segítséget. Ennek ellenére vitathatatlan, hogy az esetről nyilvánosságra hozott videó felvételen Ulrik ott ül abban a motorcsónakban, ami egy szakaszon vontatta a határsértést elkövetők gumicsónakját.

További részletek holnap várhatók...

Szólj hozzá

rendőrség börtön demokrácia határ Szerbia Dánia Horvátország Duna Ulrik Liberland Batina Sziga Bezdán