2015. jún 18.

Újabb letartóztatás Szigán

írta: Liberlander
Újabb letartóztatás Szigán

Ellenállt, ezért leteperték és megbilincselték

liber-ulrik3.jpgJúnius 17-én (szerdán) 16.00 órakor a már bejáratott holtágas útvonalon újabb magát liberlandinak valló "telepes" lépett Sziga területére. A horvát határrendőrség gyakorlatilag azonnal kikötött a helyszínen és igazoltatni próbált.

Ulrik Grøssel Haagensen (Dánia) azonban kijelentette, hogy a rendőrök olyan földön állnak, ami nem Horvátország és nincs joguk intézkedni. Ezek után távozásra szólította fel a hatóságot, ők azonban a dán férfit földre teperték, megbilincselték, majd a járőrhajóba taszigálták és elszállították.

 

Liberland settler forcibly removed from Liberty Island from George Hooker on Vimeo.

liber-ulrik1.jpgA rendőri akcióhoz odament egy helyi horgász is, aki közvetlen közelről nézhette végig az eseményeket. A többi "telepes" szerint a jelöletlen csónakból érkező terepruhás ember valószínűleg együttműködött a hatósággal, mert különben nem engedték volna Sziga területére. A letartóztatásról Ulrik társai egy távolabbi csónakból fotókat és videót készítettek.

A letartóztatott az ellenállása miatt vélhetően azonnal az eszéki börtönbe került, de erről egyelőre nincs megbízható információ. Társai értesítették ügyvédjét, valamint a Dán Nagykövetséget és a Vöröskeresztet. Amint lesznek további hírek, azonnal jelentkezünk...

A történet képekben:

liber-ulrik6.jpg

liber-ulrik8.jpgliber-ulrik9.jpgliber-ulrik10.jpgliber-ulrik-rendor.jpg 

Előzmények:

- Amikor lecsap a kommandó

- Kiszabadulás a börtönből

- Rendőrök rontottak a röplabdásokra

Szólj hozzá

rendőrség börtön büntetés letartóztatás határ Dánia Horvátország Duna Eszék Sziga