2015. jún 26.

Kinyílt a börtön, Ulrik szabad!

írta: Liberlander
Kinyílt a börtön, Ulrik szabad!

Adakozásból gyűlt össze a büntetés

liber-ulrik-szabad1.jpgJúnius 26-án (pénteken) délután a büntetés maradék összegének kifizetése után kiengedték az eszéki börtönből  Ulrik Grøssel Haagensent (Dánia), akit mint arról már korábban beszámoltunk 15 napra ítéltek. Ulrik kiszabadulása után azonnal csatlakozott kint várakozó társaihoz, akikkel együtt a legrövidebb időn belül távozott Horvátországból.

Az LSA (Liberland Settlement Association) képviselője arról tájékoztatott, hogy Ulrik jó állapotban van, a kiszabaduláshoz szükséges pénzösszeg pedig adakozásból gyűlt össze. A feladatuk most az, hogy megkapja a legjobb ellátást és a hazautazáshoz szükséges segítséget.

liber-ulrik-szabad2.jpgÚjra emlékeztettek arra, Ulrik ítéletében az szerepel, hogy illegálisan lépett horvát területre, míg korábban másoknál Szigát szerb területként jelölték meg. Az egymásnak ellentmondó bírósági határozatokat a hivatalos fordítás után  egy nemzetközi ügyvédi irodának fogják átadni.

Ulrik kiszabadulásának hírére kiürült az utca Koppenhágában a horvát nagykövetség előtt, ahol már csak az alábbi képen látható "aszfaltrajzok" emlékeztetnek a történtekre.

liber-ulrik-koppjarda.jpg

 

 

Szólj hozzá

rendőrség demokrácia büntetés határ Dánia Horvátország Koppenhága Eszék Liberland Sziga