2015. jún 24.

A dán tüntetők nem adják fel

írta: Liberlander
A dán tüntetők nem adják fel

Horvátország elveszítheti a kommunikációs harcot...

liber-kopp3.jpgA június 23-án kedden 15 nap börtönbüntetést kapó Ulrik Grøssel Haagensen  (Dánia) kiszabadításáért küzdő Liberland szimpatizánsok egész nap tüntettek Koppenhágában a horvát nagykövetség előtt.

A kis létszámú, de annál aktívabb csoport transzparensekkel és szórólapokkal igyekezett tájékoztatni az arra járókat a helyzetről. Időközben az Interneten is kampány indult és egyre többen cserélték le Facebook profilképüket Ulrikéra, amit #freeulrik felirattal láttak el.

liber-kopp2-ula.jpgKommunikációs szakértők szerint Horvátország annak ellenére rosszul jöhet ki a történetből, hogy látszólag pár hőzöngőről van szó. A közvélemény ugyanis szívesen áll mellé azoknak, akik szembe mennek a hatalommal. Ráadásul, az Ulrik bilincses letartóztatásáról készült videó már felkerült a legnagyobb dán hírportálra is, ahol egy nap alatt több mint százezer ember kattintott rá.

liber-kopp5.jpgAzt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a jövő héten elindul a nyári főszezon, ami a médiában a politikai hírek kisebb száma miatt, egészen apró ügyekre is komoly figyelmet tud irányítani. A tiltakozók részéről pedig van is törekvés arra, hogy Horvátországot egy rendőrállamnak tüntessék fel, ami a főleg turizmusból élő országnak a legkényesebb pontjára vihet be találatot. 

Természetesen, a helyzetre jó megoldást találni nem a határőrség feladata, de a bilincses vasszigor előbb-utóbb a liberlandi "telepesek" számára hozhat kommunikációs győzelmet. A hatóságnak pedig nem lenne szabad megvárnia, amíg az alábbihoz hasonló feliratok feltűnnek a Horvátországról szóló utazási portálokon:

liber-croatia-warning_1.jpg

 

 

Szólj hozzá

rendőrség börtön demokrácia Dánia Horvátország Koppenhága Liberland