2015. jún 29.

Függetlenség napja Liberlandban

írta: Liberlander
Függetlenség napja Liberlandban

Egy lehetőség, hogy megismerje a történetet közelről

liber-ambassador.jpgA jeles amerikai ünnepen, július 4-én Liberland telepesei is megtartják saját Függetlenség Napja ünnepségüket a napokban kialakított új táborhelyeken.

Felgyorsultak az események és az előző írásunkban bemutatott új Liberland épületek mellé július 3-tól további kettő csatlakozik. Az egyik a hosszadalmas tárgyalásokkal végül mégis megszerzett volt vöröskeresztes tábor Monostorszegen, a másik pedig ettől nem messze a Liberland Nagykövetségnek nevezett táborhely. Ennek megfelelően a lebontott eredeti Basecamp helyett immár négy különböző ponton is találkozhatnak az érdeklődők Liberland "telepeseivel". 

liber-redcrosscamp.jpgA bővülés megünneplésére július 4-én került sor. A "Liberland Függetlenség Napja" elnevezésű eseményre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. Terveik szerint meghívják a környéken élőket is, hogy megismertessék velük terveiket, elképzeléseiket. A szervezők az eseményre buszt indítanak Zágrábból és Belgrádból is, hogy az oda repülővel érkező érdeklődőknek könnyebb legyen a lejutás. 

További érdekesség, hogy aki akar még jelentkezhet a július 3-án Prágából Eszékre induló repülőre is, amin Vít Jedlička elnök és kísérete mellett még négy szabad hely van. A tervezett programokról rövidesen beszámolunk...

Szólj hozzá

szabadság függetlenség napja alaptábor Eszék Liberland Basecamp Monostorszeg Bezdán