2015. jún 24.

Liberland nagykövetség nyílt Párizsban

írta: Liberlander
Liberland nagykövetség nyílt Párizsban

Vít Jedlička csúcsra járatja az elnöki diplomáciát

liber-paris1.jpgMiközben a területen lévő telepesek naponta "szórakoztatják" a horvát rendőrséget és az alaptábor átköltöztetése is folyamatban van  Vít Jedlička elnök folyamatosan tesz eleget a különböző meghívásoknak, illetve vesz részt eseményeken. Legutóbb június 21-én Liberland párizsi nagykövetségének rendezvényén tartott beszédet.

liber-paris2.jpgHa már vannak francia "állampolgárai" Liberlandnek, akkor legyen Párizsban nagykövetség is, ahol ügyeiket intézhetik és segítséget kaphatnak. Ez volt az alapgondolata annak a rendezvénynek, amit Fabien Réaux és társai szerveztek. Vít Jedlička előadásában elmondta, hogy immár 300.000 felett van az állampolgárságot igénylők száma. Bár a többség Indiából, Pakisztánból és az arab világból regisztrált a legfontosabb mégis Liberland európai képviseletének a megteremtése. Ebben pedig kiemelkedően fontos Párizs, hiszen ez a város meghatározó pontja a diplomáciai kapcsolatoknak.

A rendezvényről több francia lap is beszámolt és egy internetes hírportál videó interjút is készített, ami itt látható:

Hétfőn rendezték a Szabadság napja programot Prágában, ahol az egyik felszólaló szintén Vít Jedlička volt, aki röviden ismertette tervezett államának libertariánus elképzeléseit. Egyébként Csehországban egyre népszerűbb a Liberland téma, ami az állampolgárságért jelentkezők számán is látszik.

liber-basecamp-eloadas.jpgTegnap pedig az aktivisták kaptak képzést az alaptáborban való munka fontosságáról. Az elnök elmondta, hogy Liberland építésében jelenleg a legnagyobb szükség olyan emberekre van, akik aktívan részt tudnak venni az operatív munkában. Fejleszteni szeretnék az állampolgárságért folyamadók regisztrációját is, amihez PHP programozókat keresnek.

 

Szólj hozzá

élet rendőrség szabadság Párizs Franciaország libertariánus Vít Jedlička Liberland Fabien Réaux