2015. jún 14.

Kiszabadult a röplabdacsapat

írta: Liberlander
Kiszabadult a röplabdacsapat

Az LSA közbelépett és fizetett

liber-csapat-vissza.jpgA Szigára röplabdázni áthajózott négy fiatalt (Marie, Michaela, Klara és Pavel) vasárnap délután kiengedték a pélmonostori fogdából miután az LSA (Liberland Settlement Association) képviselői kifizették a fejenként 300 eurós büntetést.

A fiatalok elmondása szerint tisztességesen bántak velük, nem panaszkodtak a rendőrségre. Az LSA által kiadott közlemény szerint egy az erre a célra létrehozott alapból tudták kifizetni a bírságot, amit jogtalannak tartanak és ügyvédjükön keresztül hétfőn megtámadják a bírságot kiszabó határozatot.

liber-terv1.jpgKözleményükben leszögezték, hogy ők gazdasági fejlődést és befektetőket szeretnének hozni, amiből az egész térségnek haszna származna. Ugyanakkor elfogadhatatlanok számukra a helyi hatóságok ellenük irányuló akciói. Kijelentették, hogy rövidesen még többen fognak Sziga területére lépni és az oda építendő Liberland tervezési munkálatait elkezdték. Állításuk szerint közel 20 milliárd dollár gyűlt eddig össze a támogatói alapban az új ország elindításához.

Hamarosan meg fogjuk szólaltatni a rendőrséget is az ügyben. Kísérjék figyelemmel krónikáinkat!

Szólj hozzá

rendőrség szabadság demokrácia büntetés határ Horvátország Duna Liberland Pélmonostor