2015. jún 16.

Csatornák a világ felé

írta: Liberlander
Csatornák a világ felé

Liberland híreit egyre több formában lehet követni


liber-news.jpgA Liberland kezdeményezés fokozott média érdeklődése lassanként elcsitul, ami nem meglepő, hiszen a sajtó a meghökkentő, vagy botrányos híreket kedveli. A hétköznapok egyszerű eseményei már kevésbé érdekesek.

Annak ellenére így van ez, hogy Vít Jedlička, Liberland elnöke mindent megtesz azért, hogy életben tartsa a sajtó figyelmét. A hírek viszont egyre inkább a különböző közösségi oldalakon érhetők el, ahol sorra jönnek létre a helyi Liberland oldalak. A cseh, a szlovák, lengyel és német csoportok után megalakult a horvát és a magyar közösség is, de a Facebook-on található amerikai, sőt még venezuelai kezdeményezés is.

liber-hungary.jpgEzek a közösségi oldalakon létrejött csoportok a legtöbb esetben támogató klubként is működnek, ahol a tagok szabadon beszélik meg az államhatalomról, a szabadságról és a közös értékekről vallott nézeteiket. Ráadásul, egyre több helyen ezek a beszélgetések már túl mutatnak a virtuális téren és valódi kávéházi kerekasztalként élnek önálló életet.

Közben a bázison munkálkodók is mindent megtesznek a hírek eljuttatásáért. Ennek megfelelően megjelent a "The Liber Times" nyomtatott változata és az Interneten élőben hallgatható az LRN.FM oldalon a Liberty Rádió.

A Youtube videó megosztóra is folyamatosan kerülnek fel különböző országokban, legtöbbször egyetemisták által készített elképzelések, tervek Liberland felépítéséről. Természetesen, ezek legtöbb esetben messze járnak a valóságtól, de jól mutatják, mennyire megmozgatta sokak fantáziáját egy új ország felépítésének ötlete.

 

Szólj hozzá

szabadság demokrácia Facebook Horvátország Vít Jedlička Liberland