2015. jún 15.

Liberland kampány Európában

írta: Liberlander
Liberland kampány Európában

Miközben a táborban zajlik az élet, addig Vít Jedlička aktívan kampányol új állama mellett

liber-vit-g7-2.jpgMiközben a Duna szerb oldalán lévő alaptáborban folyamatosan zajlik a tervek szövögetése, addig a Liberlandot kikiáltó cseh Vít Jedlička aktívan kampányol új állama mellett. A magát államelnöknek kikiáltó, amúgy a cseh háttér vonalhoz tartozó politikus egyre népszerűbb az új libertariánus elvek alapján felépülő államelképzeléseivel.

Szoros programot tudhat a háta mögött Liberland elnöke, aki a június 7-8-án rendezett G7 csúcsra érkezett Németországba és a múlt héten több különböző ezzel kapcsolatos eseményen is részt vett. liber-vit-g7-3.jpgA G7 találkozót kísérő médiafigyelem természetesen jó alkalom volt arra, hogy egy meghökkentő politikai ötlet gazdája rivaldafénybe kerüljön. Ennek köszönhetően a mostanában mindenfelé egy méretes testőrrel közlekedő Elnök úrnak még a német Focus Tv adásába is sikerült bekerülnie, de megszólaltatta több internetes portál és a Russia Today is.

liber-vit-germany2.jpgA németországi turné másik fontos állomása az oberderdingeni Bildungszentrum Schloss Flehingen középiskola volt, ahol Vít Jedlička egy szabadegyetem jellegű előadást tartott érdeklődő fiatalok számára. Az állampolgári szabadságra, az állam szerepének visszaszorítására és a szabad kezdeményezésekre épülő elképzeléseivel hatalmas sikert arató előadás végén a jelenlévők vastapssal köszöntek el a cseh politikustól.

liber-vit-germany.jpgVisszatérve Csehországba egy nemzetközi cserkész tábor meghívására tartott szabadtéri előadást. A rendezvényen mintegy 100 cserkész hallgatta lelkesen a President elképzeléseit. 

Úgy tűnik, hogy a fiatalok nyitottak a libertariánus államelképzelésekre és ennek köszönhetően egyre több az ilyen jellegű meghívás. A közösségi oldalakon divat lett Liberland, a legnagyobb ilyen portálon már több mint 150.000 követője van az eseményeknek. liber-vit-camp1.jpgA történet kezd túlnőni azon a közvélekedésen, hogy mindössze néhány kalandor, vagy drogos fiatal handa-bandázásáról lenne szó. Vít Jedlička látszólag szerencsésen megtalálta azt az üzenetet, ami képes megmozgatni a politikából amúgy kiábrándult fiatalok fantáziáját. Ha ez a lelkesedés kitart, akkor vélhetően sok problémájuk lesz még a horvát határőröknek...

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

rendőrség szabadság demokrácia Németország Csehország libertariánus G7 Vít Jedlička Liberland Focus Tv