2015. jún 25.

Incidens a horvát nagykövetség előtt

írta: Liberlander
Incidens a horvát nagykövetség előtt

A nagykövet belefutott a tüntetőkbe

Mint ahogy arról már több alkalommal beszámoltunk, folyamatos a demonstráció Dániában a koppenhágai horvát nagykövetség előtt. A demonstrálók UlrikGrøssel Haagensen  (Dánia) börtön büntetése ellen tiltakoznak.

liber-kopp-inc.jpgA tegnapi napon Horvátország nagykövete és a biztonsági személyzet pont akkor érkezett vissza, amikor az Ulrik kiszabadításáért tüntetők éppen az épület előtt tartózkodtak. A nagykövetet felismerve Nicolai Oster a demonstráció egyik szervezője szóváltásba keveredett a sietősen távozó nagykövettel, aki csak annyit mondott, hogy a börtönbüntetés szerinte jogos.

A biztonsági személyzet letépkedte a nagykövetség ajtajáról a tüntetők által felragasztott petíciókat. Osterre pedig rácsukták az ajtót és a beszorult cipőjét is csak kisebb kiabálás után kapta vissza. A nagykövet az incidens után kihívta a rendőrséget. A járőrök kiérkezésük után megnézték az eseményről készült videót és úgy ítélték meg, hogy nem történt jogsértés. Ennek megfelelően a tüntetőket elengedték.

 

 

 

Dette er det, som den kroatiske ambassadør kalder en blokade af døren til ambassaden. Noget som han tilkalder indsatsleder, civil varevogn fyldt med folk og en patruljevogn for. Det er intet andet end tydelige krampetrækninger fra kroatisk side. Dog er dansk politi ikke som kroatisk, så der skete ingen ting, og vi kunne glædelig vise denne film til ordensmagten for at vise, at ambassadøren talte usandt. Det har nok skuffet ambassadøren noget, at rettigheder i Danmark endnu ikke er en by i Rusland.Den kroatiske ambassade vil ikke i snak eller tage handling, men det undrer jo ingen med den bananrepublik, de repræsenterer. De er kolde og ligeglade - men det er vi ikke. Vi skal og vil få Ulrik Grøssel Haagensen fri! #FreeUlrik

Posted by Nicolai Oster on 2015. június 24.
Szólj hozzá

börtön szabadság Dánia Koppenhága Liberland Nicolai Oster