2016. ápr 19.

Liberlandi zászló alatt a Trinity Brno

írta: Liberlander
Liberlandi zászló alatt a Trinity Brno

Embercsempészeknek vélték a hajósokat

liber-tirinity2.jpgKét vállalkozó kedvű cseh hajós PET palackokból épített katamaránnal próbálta átszelni a Földközi-tengert, de hajójukat Korzika partjainál a francia hadsereg feltartóztatta. Mivel a jármű semelyik ország hajókönyvében nem szerepel, ezért azzal vádolták őket, hogy menekülteket akarnak Algériából becsempészni.

Albert Fikáček a Trinity Brno kapitánya hiába hivatkozott arra, hogy ez egy kísérleti jármű, amit a megfelelő engedélyek és tervrajzok hiányában nem akarnak sehol bejegyezni. Ennek ellenére a hatóságok nem akarták őket Korzikáról tovább engedni.


liber-ship1.jpgA legénység ekkor Vít Jedličkához fordult segítségért és kérték, hogy útjukat a továbbiakban liberlandi felségjel alatt folytathassák. Az engedélyt megkapták, amit a francia hatóságok el fogadtak, így a hajó kisebb huza-vona után folytathatta útját Szardínia felé.

A Trinity Brno-val együtt immár három hajó van vízen liberlandi felségjellel. A másik kettő a Silver Bell és a Thomas Jefferson jelenleg a Dunán közlekednek.

Szólj hozzá

hajó Korzika Thomas Jefferson Liberland Trinity Brno Silver Bell Albert Fikáčka Albert Fikáček