2015. júl 24.

Niels újra szabadlábon

írta: Liberlander
Niels újra szabadlábon

A horvát börtön a legjobb fogyókúra

liber-yos1.jpgLetelt a 10 nap elzárás, így tegnap megnyílt az eszéki börtön ajtaja és kilépett rajta Niels (Hollandia), akit a Sziga területére való illegális belépés miatt ítéltek el Pélmonostorban.

Mint arról már korábban beszámoltunk, július 5-én Niels -becenevén Yoshi -, Crom és még három társuk gumicsónakokkal partra szálltak Szigán, ahol perceken belül le is tartóztatták őket. liber-yos2.jpgMivel Yoshi és Crom ragaszkodtak az anyanyelvi tolmácsoláshoz, ezért csak nyolc nap házi őrizet után állhattak bíróság elé Pélmonostorban.

Yoshit 10 nap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, ami tegnap járt le, így elhagyhatta az eszéki börtönt. A kapuban társait mosolyogva köszöntötte és látszott rajta, annak ellenére jó állapotban van, hogy a rácsok mögött eltöltött idő alatt 7 kilót fogyott.

liber-yos3.jpgA csapat ezért rögtön egy közeli étterembe vonult ünnepelni és ebédelni. Yoshi elmondta, örül annak, hogy végig tudta csinálni és így nem kellett a pénzbeli kiváltással élni. Leszögezte, nem bánta meg és bízik abban, hogy előbb-utóbb lesz előrelépés Liberland ügyében.

 

Szólj hozzá

börtön büntetés Horvátország Eszék Niels Yoshi Pélmonostor Sziga Crom