2015. júl 20.

Vít menni Washington

írta: Liberlander
Vít menni Washington

Véget ért az amerikai kampánykörút

liber-w3.jpgA hétvégén véget ért Vít Jedlička elnök közel egy hónapos amerikai kampány körútja, melynek során számos támogatót sikerült szereznie Liberland ügyéhez. 

Vít Jedlička a Las Vegasban rendezett Freedom Fest meghívott vendégeként érkezett az Amerikai Egyesült Államokba, majd részben a rendezvényen kiépített kapcsolatok, részben pedig az előre leszervezett találkozók miatt tovább utazott Washingtonba és New Yorkba. Mindkét helyen sikerült Liberland ügye mellé komoly támogatókat szerezni.

liber-w1.jpgEnnek megfelelően találkozott Rick Rule úrral, aki a Sprott Resources Inc. vezérigazgatója. A cég az egyik legnagyobb bányászati befektető Kanadában, de Szerbiában is jelentős érdekeltségeik vannak. A másik izgalmas befektetői találkozó pedig New Yorkban volt a Bitcoin ottani központjában. liber-w5.jpgA világ első számú criptovaluta cége már eddig is sok támogatást adott Liberlandnek, és ezúttal a folytatásra is ígéretet tettek.

Az üzleti támogatók megnyerése mellett Liberland elnöke sok időt fordított arra, hogy az Egyesült Államokban is létrejöjjenek az ügyüket támogató szimpatizáns csoportok. Ennek megfelelően megalakították Liberland washingtoni és kaliforniai "nagykövetségét". Ez utóbbi vezetője Thomas Areton lesz, akinek a házában még egy Franz Kaffka unoka is részt vett a találkozón.

liber-w4.jpgVít Jedlička ellátogatott egy farmra is Észak-Brooklynban, ahol Liberland aktivisták egy csoportja egy elhagyott területet hoztak rendbe és turista látványosságot építettek belőle. Az elnök amerikai körútja ezzel gyakorlatilag véget ért. Folytatás rövidesen Európában...

Közben a hétvégén Sziga partjai előtt a Liberland Alaptábor lakói dalt énekeltek az őket kitartóan figyelő horvát határrendőrségnek...

 

Szólj hozzá

támogatók nagykövetség New York Brooklyn Washington Bitcoin Vít Jedlička Liberland Sziga Rick Rule Sprott Resources